Bel ons direct vanaf een Smartphone
Direct een routebeschrijving
De Betuwepoort op Facebook
slideshow Betuwepoortslideshow Betuwepoortslideshow Betuwepoortslideshow Betuwepoortslideshow Betuwepoort
 

Proeverij van Oud-Hollandsche likeuren

 

Er staat voor u en uw gasten/collega's een prachtig aangekleed buffet klaar met daarop 50 verschillende soorten Nederlanse likeuren.

Hiervan horen er 23 tot de oud-Hollandse likeuren, die het thema vormen van de avond/middag.

Natuurlijk zijn er ook naast dit assortiment ook nog minimaal 15 soorten alcoholvrije likeuren aanwezig, een aantal scheepsjenevers, brandewijnen, bitters, brandewijnen, advocaatsoorten en diverse vruchten of brandewijn.

 

In het eerste deel van het adembenemende en supergezellige cabareske programma, worden u en uw gasten op humoristische wijze meegenomen naar de Gouden eeuw, de periode waarin het onstaan van de oud-Hollandse likeuren zijn oorsprong heeft.

Een periode vol van bijgeloof, vreemde en bizarre volksgebruiken en hekserij.

Specerijen werden aan medicinale heksendrankjes toegevoegd en zo onstonden uiteindelijk de oud-Hollandse likeuren, allemaal met hun eigen prachtige, zelfs soms pikante verhaaltje waarom en wanneer ze gedronken mochten worden.

Na ca. 30 m inuten volgd er een pauze, in de pauze van een half uur kunnen u en uw gasten zich onbeperkt tegoed doen aan alle lekere likeuren op het buffet, uiteraard word er echt glaswerk gebruikt.        

 

In het tweede deel van de cabareske presentatie , wederom ca. 30 minuten wordt er op hilarische wijze de redenen waarom de Oud-hollandse likeuren gedronken werden, want achter elk Oud-Hollandse likeur zit een schitterend verhaal. 

Het geheel wordt doordrenkt met prachtige, toepasselijke en vermakkelijke gedichten uit die tijd.

Het programma wordt afgesloten met een humoristische annecdote uit de 18e eeuw, en natuurlijk ook nog even tijd om met deze likeuren na te borrelen!